Analízis használata

Az analízist arra fejlesztettük ki, hogy a kész oldalakat teszteljük, illetve az eredmény alapján javítsuk azokat. Mi is ez alapján az analízis alapján dolgozunk ezért szeretnénk kis útmutatást adni a használatához.

Kigenerált analízis lap

Minden analízisnek külön aloldalt hozunk létre melyre a hivatkozást a kigenerált lapon találod rögtön a bal felső sarokban "A dokumentum elérési útvonala". Ha úgy érzi sokat kell még dolgoznia az adott oldalon akkor nyugodtan rakja el ezt a címet a kedvencek közé :-)
Értelem szerűen ez az URL másokkal is megosztható így ha nem Ön szerkeszti az oldalt de tudja kicsoda, nyugodtan küldje tovább neki az URL-t.

PDF verzió

Az analízis lap jobb felső sarkából elérhető funkció. Klikkelés után egy megjelenő kérdőív fog kérni egy email címet ahova küldje a pdf analízist. Néhány perc alatt a postaládájában tudhatja az eredményt.
Miért jó ez?

Eredmény értelmezése? csak az a jó ha 100%?

Mivel az analízis a keresőmotorok felé tartandó szabványt ellenőrzi és nem pedig az emberek felé tartandót így természetesen a 100%-os eredmény ritka és nem is feltétele a jól optimalizált oldalnak. Ideális esetben de csakis akkor ha erre már a készítés folyamán figyeltek elérhető a 100% akár az aloldalakon is. Bár a teljes minden aloldalra kiterjedő 100% érték elképzelhetetlen.
Segítségül íme egy érték skála:

Sikeres, Javaslat, Hiba vagy semleges

Az analízis listában a fenti 4 eredmény figyelhető meg. 

Újra ellenőrzés

Az analízis lapon az Ellenőrző sáv is elérhető közvetlen direkt az ellenőrzött URL címével kitöltve így ha javít oldalán az ajánlásoknak megfelelően közvetlen innen is indíthatja az újabb ellenőrzést.
Figyelem! A biztonsági korlát miatt napi 10x ellenőrzés engedélyezett ez vonatkozik az újra ellenőrzésekre is, így lehetőség szerint több ponton javítsa egyszerre oldalát a következő ellenőrzésig.

Sor kiemelése

Bármelyik ellenőrző modul sorára klikkel úgy az a sor kiemelt háttérrel jelenik meg továbbá az analízis URL-jébe ágyazódik annak hivatkozása pl. URL#favicon. Mire használja? ha tovább küldené valakinek az analízist de ki akar emelni belőle direkt egy sort úgy ezt klikkeljen az adott sorra és másolja ki böngészőjéből a URL-t majd azt küldheti tovább másnak akinek közvetlen az a sor fog megjelenni az eredmények közül. (próbálja ki)

Lekérdezési limit és státusz sor

Sajnálatosan kénytelen vagyunk lekérdezési limitet alkalmazni a ellenőrzésekhez. A limitet napi 10x kvótában határoztuk meg. A fennmaradó ellenőrzések számát láthatja a "ELLENŐRZÉS" gomb mellett illetve szintén itt jelenítjük meg a rendszer által küldött státusz üzeneteket. Rendszerint hibaüzenetek hiszen ha sikeres az ellenőrzés nincs mit kiíratni.

Főoldal vs. aloldalak

Az nagyon szép ha a domainjának kezdőoldala jó eredményt ér el de ne feledkezzen meg az aloldalakról sem. Egy-egy termék szolgáltatás leírási oldala sokkal fontosabb a keresőmotorokban való találatokhoz mint a nyitólap tartalma. Figyeljen az egyes aloldalakon alkalmazott H1-H5 fejlécekre.

Tipp!
Ha egynél több aloldalt ellenőrzött már az adott domain név alatt úgy az Ellenőrzés dátuma mellett elérhető egy hivatkozás "domain.hu eddig analizált aloldalai" erre klikkelve közvetlen eléri a legutóbb analizált 10 aloldalát a domainnak. Jó funkció próbálja ki!

Megosztás

Mivel ma már minden tartalom a Facebook-ra és egyéb közösségi portálokra kerül így mi is biztosítunk az analízis laphoz megosztási lehetőséget. Ha jó az eredménye akkor dicsekedjen vele!

Ellenőrzés sor értelmezése

Az analízis visszaadott sorai mind azonos logikát követve épülnek fel, melyeket igyekeztünk a lehető legegyszerűbben megjeleníteni a könnyű értelmezhetőség miatt.
Egy sor részei:

Facebook adatok

Amennyiben oldala hivatkozik a vállalkozás Facebook-on létrehozott oldalára úgy az analízis az ott elérhető néhány adatot is eléri. Ha nem hivatkozik oldala akkor javasoljuk a hivatkozás létrehozását.

Facebook megosztások | Twitter postok

A Facebook illetve a Twitter rendszerében szereplő bejegyzések száma amiben az ellenőrzött URL szerepel. Az adatok nem az aktuális értékeket tükrözik az említett rendszerekben csupán azokból egy-egy tárolt mentés alapján való hivatkozás.

Analízis ikon

Miután dolgozott már oldala eredményével és jó értéket produkál nyugodtan ossza meg azt látogatóival is. Egyszerűen másolja ki az itt található beágyazó kódot és illessze be azt weboldalának kódjába tetszőleges helyre.

Jelenleg aktív analízis

2

Generált analízis

9680

Átlagos eredmény

76%

PDF jelentés

820
10xellenőrzés a mai napra